sylfestglimsdal 2021-10-28 09:50:43

Ny våpenforskrift

Viktig å vite hvis utøveren skal delta på samling og renn utenom fellestreningene på Skaret - da trenger foresatte godkjennelse fra politiet

Myndighetene har i år (juni 2021) kommet med en ny våpenforskrift for å heve sikkerheten rundt utlån av våpen. Dere kan lese mer om dette på forbundets sider (klikk her). 

En viktig endring i praksis for oss er at det ikke lenger er vi som klubb som er ansvarlig for å vurdere om noen er skikket til å låne et våpen utenom treninger, men at det nå er politiet som skal gjøre denne jobben. Tidligere så kunne vi for de som ikke har eget våpen tegne utlånsavtale for kortere eller lengre periode selv. Nå er det slik at vi ikke kan tegne slik avtale før vedkommende har fått godkjenning fra politiet. 

Et våpen som lånes ut fra klubben må følge en som har fått godkjenning fra politiet. De som låner våpen over lengre perioder (for egentrening, leieavtale) må huske på at alle som frakter utøver/våpen til og fra trening på ha godkjenning (for disse kan det kanskje være nødvendig at begge foresatte har godkjenning). 

Slik vi har forstått de nye reglene (og som er bekreftet av NSSF) er at en person som har fått godkjennelse kan tegne utlånsavtale for flere våpen. F.eks. når en foresatt tar med seg utøver(e) på samling eller konkurranser som ikke har sine foresatte med. 

 

Her er en oppskrift på hvordan man søker om godkjennelse:

  1. Ta kontakt med Sylfest for å få dokumentasjon på medlemskap og tilhørighet til NSSF, samt dokumentasjon på gjennomført sikkerhetskurs.
  2. Last ned og fyll ut dette skjemaet. I feltet formål kan det stå f.eks. punkt 2: Deltakelse på samlinger og konkurranser (ev. egentrening - det kreves da at man har våpenskap hjemme). 3: På våpenopplæring beskrives: Har deltatt på opplæring, dokumentert i eget vedlegg. Kan skrive noe om erfaring (jeger, konkurranseskytter el.lign) om du har det. 4: velg i pdf JA/NEI. Pdf skrives så ut for analog signering, om man ikke får lagt inn signatur digitalt. 
  3. Ferdig utfylt skjema (pdf m/signatur) og vedlegg beskrevet under punkt 1 over sendes så til post.moreogromsdal@politiet.no. (et skjema for hver av foresatte om flere ønsker godkjennelse). I eposten beskriver du navn og personnummer til utøveren.

Disse søknadene skal ha prioritet hos politiet, og det skal ikke gå veldig lang tid før svar (2-4 uker). Vi har erfaring om at det kan gå kortere tid også. Det vil påløpe et gebyr på kr. 248,-

 

Husk de viktigste regler for bruk og transport av våpen:

  • Behnadle alltid et våpen som om det er ladd
  • Forsikre deg alltid om at et våpen er tomt for ammunisjon når våpen skal forflyttes eller pakkes ned etter trening. Dette gjelder også før man gjennomfører ev. tørrtrening.
  • Våpen  skal alltid bæres med pipa rett opp.
  • Våpen skal alltid transporteres mellom bopel og standplass i transporttrekk og med sluttstykke adskilt fra våpnet. Når man ikke har tilgang til våpenskap (som under transport, samling og konkurranser) skal ammunisjon også oppbevares adskilt fra våpenet

Kalender

Desember
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket